Címke: adatvédelem

A Nemzetbiztonsági bizottság elé kerül a Kormányzati Adattrezor kialakításának terve

Egy sajtó által bemutatott nem nyilvános előterjesztés szerint a kormány egy gigantikus adatbank létrehozását tervezi, amibe nemcsak az államigazgatási szervek, hanem a helyi önkormányzatok, bíróságok, ügyészségek, közjegyzők, de még a közüzemi szolgáltatók birtokában lévő adatokat is feltöltenék. Így minden magyar polgárról és gazdálkodó szervezetről óriási mennyiségű adat kerülne egyetlen helyre, ami nyilvánvalóan óriási adatvédelmi és biztonsági kockázatot jelent.
2017-11-02 13:41 mszp.hu

Ingyen azeri wifi szívja le a magyarok adatait a vizes vébén

Ha a magyar emberek személyes adatairól van szó, a Fidesz nem válogat az eszközökben. A vizes világbajnokságon például sajtóinformációk szerint egy olyan azeri hátterű cég ingyenes wifijét fogják üzemeltetni, amelynek szoftvere minden adatot leszív a felhasználók Facebook-, Twitter- vagy Instagram-profiljáról, elemzi azokat, és minden új belépésnél frissíti az új információkkal az adatbázist.
2017-07-11 15:02 mszp.hu

Mi lett az emberek személyes adataival, amiket a Fidesz titokban átadott az oroszoknak?

Miután a Fidesz megünnepelte minden idők legnagyobb hazugságaként az úgynevezett „nemzeti konzultáció” befejezését, eljött az ideje az igazságnak.
2017-06-28 11:55 mszp.hu

Új egyházi törvényt!

Fekete napja volt ma a kormány emberjogi politikájának. Az európai intézmények a magyar állampolgárok jogainak védelmében kétszer is a kormány orrára koppintottak.

2014-04-08 18:21 mszp.hu