Címke: agrárpolitika

Pont a vita végére

Egészen felemelő érzés olvasni azokat a kormányzati nyilatkozatokat, amelyek a magyar termőföld védelméről szólnak. Van abban valami rendkívüli, amikor egy miniszter vagy államtitkár azt állítja, hogy „a földforgalom alapelveit rögzítő új földtörvény egyértelműsíti, hogy a magyar termőföld a helyben lakó gazdáké, és ezzel egy 1100 éves vita végére került pont.”

2014-01-16 11:22 nol.hu

Fazekas Sándor becsapta a gazdákat

Az elmúlt nyolc évben nem fordult elő, hogy decemberig se utalja ki a kormány a gazdáknak az uniós támogatási előlegeket. Idén október 16-án az Orbán-kormány agrárminisztere bejelentette, hogy megkezdték az uniós támogatási előlegek kifizetését. Maga Fazekas Sándor indította el az átutalásokat, majd közölte: a jogosulatlan visszaigénylések kiszűrésére ellenőrzést építettek a rendszerbe, ám ez nem befolyásolja az idei átutalásokat, mert mindent megtettek, hogy a kifizetések rendben megtörténjenek.

2013-12-04 14:23

Zöld gazdaságból kék gazdaságba

2013-02-27 14:05

Közéleti Klub Sárisápon

Ezúttal Sárisáp adott otthont annak a fórumsorozatnak, amely hónapról-hónapra egy-egy szakterület mentén szerveződik. Winkfein Csaba, az MSZP országos elnökségének tagja házigazdaként köszöntötte Gőgös Zoltán országgyűlési képviselőt, korábbi agrár-államtitkárt, aki vidékfejlesztésről és agrárpolitikáról beszélt.

2013-01-30 13:10

Színjáték a Beregben kormány módra

A szerdai kihelyezett kormányüléssel Vásárosnaményban a kormány kipipálta a hátrányos helyzetű régiók gondjait. Orbán Viktor, miniszterelnök úr által feltett álkérdések a minisztereinek, és az arra adott látszatválaszok sajnos nem a beregi térség és megye érdekeit, hanem a kormánypropagandát szolgálta.

2013-01-25 08:56