Címke: David Cameron

Orbán és Cameron vesztett, Magyarország válaszút előtt

A Brexit nyomán ma elfogadott közös európai parlamenti állásfoglalás egyértelműen David Cameron és Orbán Viktor populista, felelőtlen hazárdjátékának politikai vereségét jelenti.
2016-06-28 12:53 mszp.hu

Orbán újabb gerinctelen hazugsága!

Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt állította a brüsszeli tárgyalások kapcsán, hogy a magyar kormánynak és személy szerint neki köszönhetően sikerül megvédeni a Nagy-Britanniában élő magyarok érdekeit azáltal, hogy a brit kormány által szorgalmazott szigorítások várhatóan csak az újonnan érkező külföldi munkavállalókra fognak vonatkozni.
2016-02-18 19:06 mszp.hu

Orbán hozza nyilvánosságra, hogy milyen háttéralkut kötött Cameronnal!

Megjelent az első kompromisszumos munkadokumentum, amely az Európai Unió és Nagy-Britannia kormánya közötti lehetséges megállapodás alapjait tartalmazza. A britek által kritizált kérdéskörök (gazdasági kormányzás, versenyképesség, szuverenitás) mellett kiemelten fontos követelésként szerepel a szabad munkaerő-áramlás és a több százezernyi magyar munkavállalónak is járó szociális juttatások lehetséges korlátozása. A tagállami állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács következő ülésének napirendjén is szereplő dokumentum egyes pontjai - így például a munkakeresési támogatás megvonása - magyar szempontból teljességgel vállalhatatlanok. Az európai munkavállalóknak biztosított juttatások rendszere részben felülvizsgálható és korrigálható, de annak alapvetései és vívmányai semmiképpen sem módosíthatóak.
2016-02-02 14:28 mszp.hu

Orbán statiszta szerepet játszott

Az MSZP eredménytelennek tartja a David Cameron brit miniszterelnök és az Orbán Viktor magyar miniszterelnök közti megbeszélést – jelentette ki sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila.
2016-01-07 17:51 mszp.hu