Címke: diplomácia

Az MSZP a biztonságos és emberséges megoldások pártján áll

Bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor padlóra küldte Magyarország diplomáciai kapcsolatait. A magyar kormányfő Ausztriában folytatott tárgyalásai elárulták, hogy a két ország között eddig nem volt érdemi egyeztetés, mert az Orbán-kormány csak üzengetésekkel, jegyzékekkel és sértegetésekkel kommunikált valamennyi szomszédos országgal – így Ausztriával is. Most ennek a kármentése zajlik.
2015-09-25 16:01 mszp.hu

A kulturális diplomácia kulcsfontosságú az előítéletek leküzdésében

A kulturális diplomáciának éppen az lenne a kiemelt szerepe, hogy fellépjen az euroszkepticizmussal és az unió-ellenességgel szemben. Egymás kultúrájának, értékeinek, identitásának megismerése a legjobb eszköz a külföldiekkel, idegenekkel szemben való előítéletesség leküzdésére.

2013-12-21 11:40

Ujhelyi István 50 szecsuáni kisgyereket fogadott

Dr. Ujhelyi István, az Országgyűlés alelnökének meghívására 50 szecsuáni kisgyerek és kísérőik (pedagógusok, oktatási hivatali vezetők és diplomaták) érkeztek Magyarországra, hogy július 25. és augusztus 6. között tizenkét felejthetetlen napot töltsenek el hazánkban.

2013-08-05 13:38

Igazságos elbírálást az új tagállami diplomatáknak!

Az új tagállami diplomatákat hátrányosan kezeli az Unió. Hiába történt elmozdulás a tagállami egyenlőtlenségek megszüntetése érdekében az Európai Külügyi Szolgálatnál, nagyon távol vagyunk a méltányos és arányos képviselettől.

2013-06-12 18:47

Határozottság és nyitottság jellemezze kapcsolatainkat Kínával!

Szigorú, de kiegyensúlyozott és nyitott fellépésre szólította fel Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője az Európai Uniót Kína viszonylatában.

2013-03-14 14:02