Címke: dohányzás

Az Orbán-kormány is elismeri a progresszív adózás előnyeit az egykulcsos adóval szemben

Az Európai Bizottság véleménye szerint az árbevételtől függő progresszív díjszerkezeten alapuló két magyar adóügyi intézkedés - az élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a dohánytermékeket terhelő adó - sérti az uniós állami támogatási szabályokat. A Bizottság elismerte Magyarország jogát, hogy maga dönthessen adórendszeréről, azonban figyelmeztetett, hogy annak összhangban kell lennie az uniós joggal, valamint az egységes piacra vonatkozó szabályokkal.
2016-07-06 10:06 mszp.hu

Fideszes érdekek a dohányáruk feketepiacán?

Hozza nyilvánosságra a kormány a trafikmutyi összes dokumentumát, s nevezze meg a felelőseit is annak, hogy a felére zsugorodott az államilag ellenőrzött, legális dohánypiac, s ezzel a felére csökkent az ebből származó állami adóbevétel!

2014-08-21 16:14 mszp.hu

Az Unió trafikmutyi helyett az emberek egészségét védi!

Az EP Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága ma nagy többséggel elfogadta Tabajdi Csaba európai dohánytermék irányelvhez kapcsolódó jelentését. A jelentéstevő nagy hangsúlyt fektetett a dohányzáshoz való hozzászokás megelőzésének kérdésére.

2013-06-19 16:10

Oktatás és megelőzés a dohányzás visszaszorítása érdekében

A fiatalkori dohányzás visszaszorítása kulcsfontosságú az európai állampolgárok egészségének megőrzésében. Meggyőződésem, hogy a leghatékonyabb eszköz a dohányzás visszaszorítására az oktatás és a megelőzés.

2013-04-25 14:37

Uniós lépések a dohányzás csökkentésére

A dohányzás visszaszorítására a megelőzés, az oktatás a leghatékonyabb eszköz. Éppen ezért javaslom egy Európai Dohányzás Megelőzési Alap felállítását, amely a fiatalkori dohányzás megelőzésében vállalhat kiemelkedő szerepet. Törekednünk kell azonban, hogy a dohányzásellenes rendelkezések mellékhatásaként a dohánytermesztőket ne lehetetlenítsük el, ezzel több ezer gazda megélhetését veszélyeztetve.

2013-03-26 08:55

Tisztázza magát a kormány a "dohánybotrányból"!

Tisztázza magát a kormány a
2012-02-27 16:26