Címke: energiaárak

A magyar emberek biztos megélhetése a tét!

Legyen százezer forint a minimálbér nettó összege Magyarországon, és a nyugdíjasok kapjanak háromszor akkora nyugdíjemelést, mint amennyit most a kormány javasol – követelte pénteki sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan.
2016-11-25 13:07 mszp.hu

Tóth Bertalan az Alkotmánybírósághoz fordul

A gazdasági bizottság mai ülésén a postatörvénnyel kapcsolatban tárgyalt képviselői indítvány nemhogy nem javít, de kifejezetten ront a helyzeten – jelentette ki sajtótájékoztatón Tóth Bertalan.
2016-02-23 13:33 mszp.hu

Hiába olcsóbb az energia, nem csökken a rezsi

Szüntesse meg a kormány a nyerészkedést, a magyar háztartások ne fizessenek kétszer annyit a gázért, mint amennyiért az beszerezhető – követelte sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan.
2016-01-20 12:50 mszp.hu

Az olcsó energia nem csak a kifli árának csökkentésére ad lehetőséget - reagálás az NGM közleményére

A közel ötmillió létminimum alatt élő ember országának Nemzetgazdasági Minisztériuma szerda reggel arra ébredt, hogy csökkenteni kellene egyes fogyasztási cikkek árát. Az NGM szerint erre az alacsony olaj- és üzemanyagárak adnak lehetőséget. Az MSZP szerint évek óta égető szükség lenne például az alapvető élelmiszerek árának csökkentésére a 27%-os európai rekordáfa 5%-ra való leszállításával. Viszont a kőolaj és a földgáz világpiaci árának zuhanása nem csak a tej és a kifli árának csökkentésére ad lehetőséget, hanem a gáz-, az áram- és a távhőszámla mérséklésére is.

2015-01-21 11:19 mszp.hu

Legyen olcsóbb az orosz gáz!

A Magyarországra érkező importgáz 80%-a Oroszországból származik. Nagyrészt az oroszországi importgáz fedezi a magyar lakosság fűtési igényeit, központi szerepet játszik a távfűtésben és nélkülözhetetlen az ipari termelés biztosításához. Hazánk ezért különösen érdekelt az európai gázellátás stabilitásában.

2013-10-29 14:16

Igazságosabb rezsicsökkentést!

2013-06-03 17:01

Az MSZP a közüzemi díjak áfáját is csökkentené