Címke: EurópaFontos, hogy Európához tartozzunk

Fontos, hogy Európához tartozzunk
Az MSZP elnöke fontosnak nevezte, hogy Magyarország - ahogy az elmúlt 12 évben - Európához tartozzon. Ezért az MSZP arra buzdít mindenkit, hogy maradjon távol az október 2-i kvótareferendumtól - mondta Molnár Gyula vasárnap Győrben.
2016-09-25 19:18 MTI/mszp.hu

A miniszterelnök Magyarország jövőjével játszik

A miniszterelnök Magyarország jövőjével játszik
Orbán Viktor mai nyilatkozata, csakúgy, mint a kormánya által kezdeményezett október 2-i népszavazás hazánk Európai Unióból való kilépésének ágyaz meg.
2016-07-21 15:00 mszp.hu

Most kell szerénynek lenni

Most kell szerénynek lenni
„Most kell szerénynek lenni!” – ezt posztolta Orbán Viktor kormányfő a magyar csapat egyik sikeres EB-mérkőzését követően. A miniszterelnöknek igaza van, ideje szerénynek lennünk. Most kell észhez kapni a britek sokkoló döntése után és visszaszedni az Európai Unió ellen hergelő plakátokat, pórázra kötni az európai közösség ellen beszélő verbális dúvadakat, számot vetni Magyarország lehetőségeivel és határozott, az európai integráció iránt elkötelezett, abban hatékonyan részt vevő politikát kell folytatni. Most kell szerénynek lenni, hiszen látjuk, hogy a jelentős gazdasági erőfölénnyel bíró brit birodalom is miként remeg bele a kilépésbe; józanul elképzelni is nehéz, hogy egy a miénkhez hasonló komp-ország miként végezné hasonló helyzetben.
2016-06-26 11:30 mszp.hu

Oroszország ütközőzónává kívánja tenni Magyarországot?

Oroszország ütközőzónává kívánja tenni Magyarországot?
Megítélésünk szerint Magyarországon a külpolitika válaszúthoz érkezett: az emberség, a demokrácia és a szabadság hívei szemben állnak egy autoriter rendszer híveivel – jelentette ki Tóbiás József, miután az MSZP meghívására uniós és NATO tagországok nagyköveteivel találkozott.
2016-02-18 13:16 mszp.hu

Mi a nemzeti érdek?

Mi a nemzeti érdek?
Az elmúlt héten két olyan kormányfő találkozott Budapesten, akik hivatalba lépésük óta komoly fejfájást okoznak azoknak, akik az erős Európát nemcsak jelszóként használják, hanem azt valóban céljuknak tekintik. A két érintett országnak is ez lenne az érdeke. Az Egyesült Királyság ugyan nukleáris hatalom, Európa második legerősebb gazdasága és az ENSZ BT állandó tagja, ám önmagában vett súlya mégsem mérhető az Egyesült Államokéhoz, Kínáéhoz vagy a világ más erőközpontjaihoz. Tényleges befolyását uniós tagsága adja. Túlzó, de nem teljesen alaptalan vélemények szerint az Európai Unióból távozó Egyesült Királyság nem lenne több, mint egy sziget az Atlanti-óceánban. De az EU meggyengülése is együtt járna az ország nemzetközi súlyának csökkenésével.
2016-01-13 13:52 Népszava

A baloldal vezeti Európát? A Fidesz elveszítette kapcsolatát a jelennel

A baloldal vezeti Európát? A Fidesz elveszítette kapcsolatát a jelennel
Miközben Orbán Viktor és a Fidesz semmit nem mond Magyarország valódi helyzetéről, a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumban most éppen azt találta ki a másfél milliárdért alkalmazott tanácsadósereg, hogy Európát a baloldal irányítja. Biztos, hogy a baloldal vezeti Európát?
2015-12-28 15:52 mszp.hu

Összehangolt európai cselekvés kell

Összehangolt európai cselekvés kell
Az összehangolt európai cselekvés hatékonyabb, mint a tagállamok külön fellépése, de az EU szolidaritásból egyelőre rosszul vizsgázik - mondta Tóbiás József, az MSZP elnöke egy nemzetközi konferencián szerdán Budapesten.
2015-11-18 11:50 MTI/mszp.hu

Orbán Viktor: „Szégyellem magam!”

Orbán Viktor: „Szégyellem magam!”

„Szégyellem magam, ezt vigyék hírül a világban!” – ezzel kellene kezdenie Orbán Viktornak a nagyköveteknek holnapra összehívott értekezletét. Államférfihoz méltó egyenességgel be kellene ismernie a hazánkat képviselő diplomaták előtt, hogy az általa megkövetelt kekeckedő stílusú külpolitika, az Európai Unió szétverésének kísérlete, a menekültválság embertelen, uszító és végtelenül dillettáns kezelése szégyent hozott Magyarországra és ezért vállalja a felelősséget.

2015-09-06 10:52 mszp.hu

Tóbiás-Aurescu-találkozó: a párbeszéd fontosságát hangsúlyozták

Tóbiás-Aurescu-találkozó: a párbeszéd fontosságát hangsúlyozták
2015-05-07 16:53

„A cserdi csoda nem csoda”

„A cserdi csoda nem csoda”

A korábban 98 százalékos munkanélküliséggel sújtott Cserdiben mára 5-6 százalékra sikerült leszorítani az állástalanok arányát. A település lakosainak 70 százaléka cigány, miként maga a polgármester is.

2015-02-24 17:34 MTI/mszp.hu
«12»