Címke: Európa Parlament

A Fidesz EP-képviselői valljanak színt!

Orbán legutóbbi tusványosi kinyilatkoztatása hemzsegett a zsigeri provokációktól, de volt egy tétel, amelyre viszonylag kevesen kapták fel a fejüket. A Fidesz elnöke szerint hiba volt megnövelni az Európai Parlament szerepét és jogköreit, szerinte inkább a kormány- és államfőket tömörítő Európai Tanács befolyását kellene erősíteni.
2016-08-14 11:49 mszp.hu

Tiszteletet az önkénteseknek - mi elvisszük a hangjukat Brüsszelbe!

Felhívást és levélmintát tett közzé honlapján a menekültekért dolgozó MigSzol nevű civilszervezet. Ebben arra kérik az átvándorlók támogatóit, hogy írjanak levelet európai parlamenti képviselőjüknek, amelyben lépéseket követelnek "a magyarországi menedékkérők szenvedésével kapcsolatban, és az új, drákói szigorú szabályozással kapcsolatban, amely lehetővé teszi majd, hogy a menedékkérőket Szerbiába deportálják". A MigSzol arra kérte a támogatóit, hogy "árasszák el az EP-képviselők levelesládáit", és mutassák meg, hogy "az európai polgárok nem értenek egyet azzal, ami történik!".

2015-09-07 18:46 mszp.hu

Szanyi Tibor a kohéziós politikáról: gyorsítás, párbeszéd és tisztaság

A kohéziós politika kialakításának csúszásáról folytatott vitát az Európai Parlament hétfőn Strasbourgban. A vita során Szanyi Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy a programalkotás EU-s szintű felgyorsítása mellett a tagállami végrehajtásra is érdemes időben odafigyelni, sőt ösztönözni szükséges azt. Bizakodását fejezte ki, hogy a felelős tagállami szervezetek is kapnak ehhez megfelelő útmutatást az Európai Bizottságtól.

2014-11-25 14:48 mszp.hu

Továbbra is adós az Unió a 'kkv-teszttel'

Az Európa Parlament kisvállalkozói munkacsoportjának elnöksége arra szólítja fel az EP-t, hogy tegye kötelezővé a törvényhozási folyamat egyes pontjain a „kkv-teszt” elvégzését, azaz vizsgálják meg, hogy az adott jogszabály milyen hatással lehet a kisvállalkozókra.

2013-05-17 14:50