Címke: feketepiac

A trafikmutyi káros az egészségre!

Sajnálatos, hogy Magyarországon egyre inkább növekszik az illegális cigarettaforgalom és erősödik a termelői dohány feketepiaca. A magyar kormány a trafikmutyival és a megemelt cigarettaárakkal nem a fiatalkori dohányzás visszaszorítását érte el, hanem támogatta a feketepiacot, növelte az illegális cigarettakereskedelmet.

2013-09-25 16:20

Mi megmondtuk!

A hetek alatt megszervezett és lebonyolított országos trafikmutyi után úgy tűnik, hogy a feketepiacon landol a dohánykereskedelemből korábban betervezett jövedelem jó része. Ezt mutatják az adóhatóság adatai is, amelyek szerint júliustól, vagyis a trafikbotrány indulásától drasztikusan megcsappant a cigaretta jövedéki adójából származó adóbevétel.

2013-09-12 12:14

Orbánék a feketepiacot gazdagítják

Az Orbán-kormány regnálása óta folyamatosan és drasztikusan nő az élelmiszerek ára. A 27 százalékos (az unióban a legmagasabb) áfa bevezetése miatt pedig a feketepiac is ugrásszerű növekedésnek indult. Hogy a kormány a hozzá nem értés miatt, avagy tudatosan a fideszes maffiacsaládok "kielégítésére" hozott ilyen döntéseket, egyelőre nem tudjuk.

2013-08-21 14:00