Címke: gyászAz MSZP gyászolja a buszbalesetben elhunyt diákokat és mielőbbi felépülést kíván a sérülteknek

Az MSZP gyászolja a buszbalesetben elhunyt diákokat és mielőbbi felépülést kíván a sérülteknek
Az MSZP fájdalommal és megrendüléssel osztozik a gyászban, amelyet most az egész ország érez a magyar fiatalokat szállító busz olaszországi tragédiája miatt.
2017-01-21 10:26 mszp.hu

Az MSZP gyászolja Kakuk Györgyöt

Az MSZP gyászolja Kakuk Györgyöt
Az MSZP mély megrendüléssel értesült, hogy 52 esztendős korában elhunyt Kakuk György, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja.
2017-01-03 15:21 mszp.hu

Kocsis Zoltán halálára

Kocsis Zoltán halálára
A velünk élő tehetségek között Ő volt az egyik legnagyobb. Zongorajátéka olyan varázslatos volt, hogy alig volt hihető, ember, egy fiatalember ül a zongora mögött. Karmesterként, a Fesztiválzenekar társalapítójaként, majd a Nemzeti Filharmonikusok fő-zeneigazgatójaként méltán követte tapsvihar fellépéseit, itthon és szerte a világban. Szenvedélyesen szerette a zenét, a kompozíciót, a munkát. Élmény volt Vele beszélgetni, ahogy Bartókról vagy Chopinről, a klasszikus mesterekről, vagy a legmodernebb kortárs zenéről beszélt, érvelt.
2016-11-06 20:35 mszp.hu

Somló Tamás halálára

Somló Tamás halálára
Megrendülten és mély fájdalommal vesszük tudomásul, hogy mára virradóra meghalt Somló Tamás, az LGT legendás zenésze.
2016-07-19 11:19 mszp.hu

Esterházy Péterrel mindannyian vesztettünk

Esterházy Péterrel mindannyian vesztettünk
„Nem volna szabad engednünk, hogy különböző magyar nyelvek legyenek. Különbözni csak közös nyelven lehet.” – írta Esterházy Péter 1990-ben, közvetlenül a rendszerváltás után. Ez a közös nyelvünk talán máig nincs meg, de ha valaki, ő nagyon sokat tett azért, hogy megszülessen, és mindenkié legyen. Csaknem negyedszázaddal később egyik utolsó cikkét így fejezte be: „És fogadjunk, hogy nem merem odaírni, ide, a végére, hogy sok év tapasztalata szerint a tél után tavasz jő. Vesztettem.”
2016-07-15 12:30 mszp.hu

Részvétnyilvánítás

Részvétnyilvánítás
Nincs és nem is lehet magyarázat arra az aljas tettre, amelyet péntekre virradóra a franciaországi Nizzában ünneplő tömegben követtek el. Az értelmetlen nizzai vérengzés amellett, hogy ártatlan emberek, köztük gyermekek életét követelte, egyben a szabad és egységes Európa elleni támadás is volt. Ezért Európának ma egységre és összetartásra van szüksége. Osztozunk az áldozatok családjainak és a francia nép fájdalmában, a terrortámadás sérültjeinek - köztük egy magyar nőnek - pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk.
2016-07-15 10:37 mszp.hu

Esterházy Péter halálára

Esterházy Péter halálára
Mély fájdalommal értesültünk arról, hogy elhunyt az egyik legnagyobb hatású magyar író, Esterházy Péter.
2016-07-14 21:28 mszp.hu

Az MSZP részvétét fejezi ki a hortobágyi tűzszerészek családtagjainak és gyors segítséget sürget

Az MSZP részvétét fejezi ki a hortobágyi tűzszerészek családtagjainak és gyors segítséget sürget
Az MSZP mély megrendüléssel értesült arról, hogy a hortobágyi bombalőtéren aknamentesítés közben felrobbant egy bomba, s ennek következtében négy tűzszerész életét vesztette, egy pedig megsebesült. Ez a tragédia rávilágít arra, milyen veszélyes és óriási áldozatokat követelő szolgálatot teljesítenek a honvédség tagjai.
2016-07-01 22:57 mszp.hu

Kertész Imrétől búcsúzunk

Kertész Imrétől búcsúzunk
Kertész Imre tovább él a következő generációk számára is maradandó és nagyszerű műveiben. Ezek a humanizmus és az egyetemes erkölcs alapkérdéseihez adnak fogódzót őszinte szembenézéssel, az emberi természetről kialakított mély filozófiai tudással. Alapművével, a Sorstalansággal a SOÁ borzalmainak elviselhetetlenségét tette új perspektívából érthetővé milliók számára. Szívből gyászolom a magyar irodalom egyik legnagyszerűbb képviselőjét.
2016-03-31 10:11 mszp.hu

Psota Irén halálával óriási veszteség érte a magyar kultúrát

Psota Irén halálával óriási veszteség érte a magyar kultúrát
Megrendülten értesültünk Psota Irén, a Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő haláláról. Távozásával a legkiválóbb magyar művészek egyikét veszítettük el. Psota Irén már életében a Halhatatlanok Társulatának tagjává vált, mától pedig a magyar színháztörténet legendás alakítójaként emlékezünk rá.
2016-02-25 14:22 mszp.hu
«123456...»