Címke: hiány

A kormány a költségvetés adóssága és hiánya elleni harcot is elbukta

Az Államadósság Kezelő Központ legfrissebb jelentése szerint a költségvetés adóssága az első negyedévben 24 586,4 milliárd forintot tett ki, ami 2 587,8 milliárd forintos növekedést jelent a tavaly év végi adóssághoz képest. Ez a szám 2010 áprilisa óta mintegy 5000 milliárd forinttal nőtt, így ismét történelmi csúcsra jutott az államadósság. Áprilisban az államháztartás egész évre tervezett hiánya csaknem 97%-ra emelkedett. Ez minden idők négyhavi rekordja! A kormány a költségvetés adóssága és a költségvetés hiánya elleni harcot is elbukta.

2014-05-08 15:39 mszp.hu

A kormány túlteljesítette a megszorítási tervét

2014-01-03 15:31

Megbukott a költségvetés

Az IMF szerint idén 3,25 lehet az államháztartási hiány, miközben Matolcsy György 2,7-el számolt. Ez jelentős különbség, és ha az IMF jobban kalkulált, mint Matolcsy, akkor a költségvetés megbukik. De Matolcsy számolási képessége megkérdőjeleződik a gazdasági növekedés 0,9 százalékos értékénél is, mert minden más, nem a tündérmesék világában élő gazdasági szakember stagnálással számol.

2013-01-30 12:09

Miskolc fekete éve volt a tavalyi esztendő

Miskolc fekete évének tartják a helyi MSZP-s politikusok a tavalyi esztendőt, véleményük szerint a várost a fideszes vezetés nem hogy fejleszteni, de még működtetni sem tudja.

2013-01-08 16:35 MTI