Címke: kerítés

Jobbat mond a kerítésnél

Ha valaki úgy gondolja, személyes jövőt tud építeni a pártot bíráló megszólalásaival, az nemcsak a társadalmat nem érti, de az MSZP belső viszonyait sem.
2015-11-23 14:10 nol.hu

A kerítés jelkép is lehet - Kovács László írása

Egy kerítés csupán egyszerű „tereptárgy”, se szeretni, se gyűlölni nem lehet. De céljától függően akár jelképpé is válhat. A hidegháború évtizedeiben a magyar-osztrák határon húzódó szögesdrót - sokáig aknazárral is súlyosbítva - egy olyan rendszer jelképe volt, amely megtagadta állampolgáraitól a szabad mozgást.
2015-11-10 14:57 népszava.hu

A kerítés felgyorsítja a menekültáradatot

2015-08-28 17:14

A négy méter magas kerítésből egy métert már el is loptak?

Tegnap a Belügyminisztérium közleményéből megtudhattuk, hogy a Honvédség három alakulata mindösszesen 43 katonával és két földmunkagéppel rendőri biztosítás mellett kezdte meg a kerítés építését a déli határon. Ma pedig az is kiderült, hogy a korábbi bejelentésekkel ellentétben nem négy, hanem csupán három méter magas kerítés épül.

2015-07-14 13:55 mszp.hu

Az igazi fal a fejekben épül

Magyarországról sok százezres nagyságrendben vándoroltak külföldre polgártársaink. Jobb életet, több reményt, jól működő országot kerestek. Nem csodát, nem ingyen boldogságot vártak, hanem jobb életet. Olyan helyet, ahol az iskolában a jövőre készítik fel a gyerekeket, ahol a kórházba nem a beteg viszi a kötszert vagy, ahol az államnak nem tart több mint fél évig, hogy regisztrálja egy kisbaba megszületését. Nemcsak jobb jövedelmet, hanem több nyugalmat, több mosolyt, kevesebb kiszámíthatatlanságot vagy háborút akartak. Az új vasfüggöny terve – mindegy, hogy kommunikáció vagy valódi szándék – pedig épp ezt a háborút szítja tovább.

2015-06-26 14:21 hvg.hu

Közös európai megoldás kell a migráció problémájára

2015-06-20 15:07

A gyűlöletkampányt folytató politikusoknak "rács mögött" lenne a helyük!

A gyűlöletkampányt folytató politikusoknak
2015-06-18 14:28