Címke: középosztály

Gazdagoknak jó iskola, a középosztálynak szakiskola jár – ez a Fidesz terve az oktatással

A Fidesz a gazdagok pártjaként az egyetemisták után a középosztály gyerekeit is röghöz kötné, és elzárná előlük a felemelkedés útját. Palkovics László államtitkár felvetése alapján ugyanis korlátozni akarják, hány gyerek szerezhet Magyarországon gimnáziumi érettségit, és központilag szabná meg, hányan tanulhatnak szakközépiskolában, szakgimnáziumban és gimnáziumban.
2017-04-28 10:27 mszp.hu

A Fidesz "kinyírja" a középosztályt

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője szerint tovább mélyíti a tudásválságot a kormány oktatást érintő törvénymódosítási javaslatcsomagja.
2017-04-23 14:00 mszp.hu

A középosztály újrateremtése a cél

Az MSZP választmánya az új baloldali társadalompolitikát vitatta meg, legfontosabb célnak a középosztály újrateremtését jelölte meg - mondta a választmány elnöke a testület szombati ülése után. Hiller István közölte azt is: a választmány pozitívan értékelte Botka Lászlónak, a párt miniszterelnök-jelöltjének múlt heti beszédét. Szólt arról is, hogy a polgári törvénykönyv (Ptk.) változása miatt májusban kongresszust hívnak össze.
2017-02-25 16:58 MTI/mszp.hu

Fizetésemeléssel a szegénység ellen

A november végi kongresszust előkészítő értekezletek negyedik állomásán, Budapesten Tóbiás József elnök-frakcióvezető a társadalom szétszakítottságára hívta fel a figyelmet, aminek okát szerinte a jövedelemkülönbségekben kell keresni. Erre a problémára az egyetlen megoldást a fizetésemelés jelentheti.
2015-11-07 15:43 mszp.hu

A kormány a középosztályt akarja megtépázni

2015-07-28 12:56

Orbán igaza

Orbán Viktor szerint a középosztályt már nem fenyegeti a lecsúszás. Ez kivételesen igaz: már lecsúsztak.

2012-10-14 17:11