Címke: Litvánia

Litván elnökség: a pohár félig tele van

A konzervatív litván kormány a most zárult, féléves uniós elnöksége idején bebizonyította Európa-pártiságát, jelentős eredményeket ért el. Példát vehetne róla a magyar jobboldal is: a válságra „több Európa” a válasz, és nem a kétértelmű kettős beszéd.

2014-01-14 18:05

Az új tagállamokat büszkeséggel töltheti el a litván elnökség teljesítménye

Valamennyi új tagállam számlára nagy öröm és büszkeség a soros litván elnökség teljesítménye. Az Európai Parlamentben az egyik német képviselő arról beszélt, hogy meglepetés volt a számára, hogy Litvánia ilyen kiválóan teljesítette a soros elnökséget. Ez is azt mutatja, hogy Európa népei mennyire nem ismerik egymást és tele vagyunk előítéletekkel.

2014-01-14 15:32

Vita a többszintű kormányzásról és a litván elnökség bemutatkozása

„A különböző integrációs rendszerek léte elkerülhetetlen napjaink Európai Uniójában. Viszont mindaddig nem várhatjuk el, hogy ezek a mechanizmusok tökéletesen működjenek, amíg az emberek nem érzik, hogy a politikusok is felelősségre vonhatók."

2013-07-10 12:24

A litván elnökség védje az új tagállamok érdekeit!

Az új tagállamok, köztük Magyarország érdekeinek határozott érvényesítésére van szükség. A kohéziós politika keretében a Tanács által bevezetni kívánt makrogazdasági feltételrendszer nagyon káros az új tagállamok számára.

2013-07-04 12:56

A litván elnökség felrázhatja az egy helyben topogó Uniót

„A litván elnökséggel szembeni legfontosabb elvárás, hogy gyorsítsa fel a jogalkotási folyamatot, mert a költségvetési tárgyalások elhúzódása miatt az EU túl sokáig topogott egy helyben” – fogalmazott Herczog Edit az EP plenáris ülésén.

2013-07-03 12:43

Az energiára összpontosít majd a litván uniós elnökség

„Az egyik legidőszerűbb kérdés, az Európai Unió külső energiapiaci függőségének csökkentése előkelő helyen szerepel a litván elnökség programjában” – értékelte Herczog Edit a vilniusi látogatáson elhangzottakat.

2013-06-21 13:26

A gazdaságpolitikán így is, úgy is változtatni kell!

2012-09-24 15:46