Címke: menekültválság

Elég a pávatáncból, Viktor!

„Az Orbán Viktornak szóló üzenet úgy hangzik, hogy ha európai megoldást akarunk a menekültválságra, akkor neked is el kell mozdulnod, nem ragaszkodhatsz csak a magyar állásponthoz, hanem hozzá kell járulnod a kompromisszumhoz. Ez egész konkrétan azt jelenti, hogy részt kell vennie a tehermegosztásban, és nem lehet, hogy erődöt építünk Európából" – ezt Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakcióvezetője nyilatkozta a bajor kormányfő és a magyar miniszterelnök minapi találkozója előtt.
2016-03-06 10:08 mszp.hu

Pénzt gyűjtött a magyar MigSzol-csoportnak az EP szociáldemokrata frakciója

Több mint huszonötezer eurót, vagyis hét és félmillió forintot gyűjtött össze az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója a menekültkrízis kezelésében résztvevő európai civilszervezeteknek. A baloldali képviselőcsoport tagjai – köztük a négy magyar képviselő – saját felajánlásaikkal és adományaikkal támogatták az áldozatos munkát végző szervezeteket.
2015-10-21 12:34 mszp.hu

Menekültválság

A szociáldemokrácia alapja a szolidaritás – háborúban és békében, legyen szó természeti katasztrófákról, vagy egy személyes tragédiáról. Elveinkhez pedig feltétlenül ragaszkodnunk kell – nem csak szavakban, hanem tettekben is – írja közleményében a Közép-kelet európai Esélyegyenlőség Hálózat.

2015-09-09 15:24 gepnarancs.hu

A jobboldal alkalmatlan a menekültválság kezelésére

2015-09-02 17:18