Címke: MTA

Meddig süllyedhet még Tarlós István?

Egyre mélyebbre süllyed Tarlós István abba a hazugságsorozatba, amelybe saját magát lavírozta azzal, hogy közterület elnevezését kezdeményezte a nyíltan antiszemita, önmagát fasisztaként meghatározó Tormay Cécile-ről.

2013-06-15 08:44

Válaszlevél az MTA elnökének

Önhöz fordultam, mert egy az Ön által elnökölt köztestület tagja terrorcselekményekkel és fegyverrel fenyegetőzik olyanokkal szemben, akik az övétől eltérő politikai nézeteket vallanak, s az ő ízlésétől eltérő politikai gyakorlatot folytatnak.

2013-05-15 15:55

Nincs baloldali és jobboldali tudomány

"Úgy vélem bajba kerül hazánk, és menthetetlenül lemarad a nemzetek versenyében, ha a Szegedi Tudományegyetem különbséget tesz baloldali és jobboldali tudomány, vagy hogy Berkó professzor úr szakterületénél maradjunk baloldali és jobboldali felület- és nanotudományt művelők között. Kérem nyugtasson meg, hogy a mellékelt levélben szereplő, a szellemi honvédelem harcos gondolatait felvonultató sorok nem tekinthetők a magyar tudományos élet álláspontjának."

2013-05-10 11:13

Tudományos vagy politikai döntés?

A mai napon levelet küldtünk az MTA elnökéhez, hogy tisztázzuk az utcanevekről szóló botrányos döntés hátterét. Mivel az eljárási szabályok módot adnak arra, hogy a szaktudósok eredeti álláspontján változtassanak, arra kérjük elnök urat, bocsássa rendelkezésre azokat a dokumentumokat, amelyek a felkért szakmai tanácsadó testület eredeti álláspontját tükrözik.

2013-05-03 13:56