Címke: nácizmus

Orbán hadat üzent Budapestnek és a saját szavának

Úgy tűnik, az új Orbán-éra ott folytatja, ahol abbahagyta. Mindenkin átgázol, aki mást gondol; a vezér akaratán kívül senki akarata nem számít. Hiába szállt szembe az ország több mint 55 százaléka a kormánypártokkal, hiába ígérte azt a kormányfő, hogy Húsvétig nem kezdik el a náci német megszállás emlékművének építését, hiába szólaltak fel történészek és képzőművészek a szobor terve és mondanivalója ellen, az építkezés folyik.

2014-04-09 15:49 mszp.hu

Nem moshatóak össze a kommunizmus és a nácizmus által elkövetett bűnök!

A múlttal való szembenézést nem lehet a jobboldal történelemhamisítására alapozni, csak objektív tényeken alapuló, hiteles múltértelmezéssel dolgozhatóak fel a XX. század szörnyűségei.

2014-01-21 15:50

Minden magyar fiatal jusson el egyszer az auschwitz-birkenaui emlékhelyre!

Az MSZP határozati javaslatot nyújtott be a parlamentnek, kezdeményezve: a kormány készítsen országos programot arra, hogy minden, a közoktatásban tanuló magyar fiatal legalább egyszer, az állam támogatásával eljusson az auschwitz-birkenaui haláltábor helyén létrehozott emlékhelyre és múzeumba.

2013-04-15 16:42 MTI/mszp.hu