Címke: önkormányzatiságÖngól az önkormányzatok kinyírása

Öngól az önkormányzatok kinyírása
Ez egy hűbéri rendszer – mondja az önkormányzatok önállóságának felszámolásán évek óta dolgozó Fidesz-kormány hűséges kiválasztottaknak osztogató politikájáról Szentgyörgyi József. A Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK) ügyvezető alelnöke, 2006 óta Halásztelek szocialista polgármestere az önkormányzati törvény legutóbbi módosítása után azt kérdezi kormánypárti kollégáitól: milyen érzés, amikor rátok mondja a saját kormányotok, hogy nem tudtok gazdálkodni, nem tudtok felelős döntéseket hozni, nem értetek hozzá, és egyébként korruptak vagytok, a legjobb volna, ha nem is lennétek.

BÖK - végső csapás az önkormányzatiságra!

BÖK - végső csapás az önkormányzatiságra!
A kormány tudatosan és folyamatosan csorbítja az önkormányzatok 1990-ben kivívott autonómiáját. Az alaptörvényből hiányoznak az önkormányzás alkotmányos alapjogai. A szervezetalakítás, a feladatvállalás szabadságának korlátozása után az önkormányzati autonómia lényegi elemének, a gazdálkodás önállóságának újabb korlátozására, az önkormányzatok végleges gyámság alá helyezésére készül a kormány. A törvénytervezetről társadalmi egyeztetés nem volt, azt sok önkormányzat, önkormányzati vezető tiltakozása ellenére terjesztették be az Országgyűlésnek.
2016-05-03 15:29 mszp.hu

A nem Fidesz vezette településeken lakók is élni szeretnének

A nem Fidesz vezette településeken lakók is élni szeretnének
Orbán Viktor hazudott, amikor azt mondta, hogy senkit nem hagynak az út szélén – mondta Tóbiás József a Belügyminisztérium előtt, Halmi József győrteleki polgármesterrel közös sajtótájékoztatóján.
2016-01-21 15:57 mszp.hu

Tovább haldoklik az önkormányzatiság!

Tovább haldoklik az önkormányzatiság!

Az önkormányzatiságra újabb pusztulások várhatnak, látva az új Parlament felállítását, és hallva a TÖOSZ megyejáró értekezleteken elhangzottakat. – jelentette ki Halmi József, megyei alelnök mai sajtótájékoztatóján.

2014-05-12 15:36 mszp.hu

A Fidesz tart a baloldali összefogástól

A Fidesz tart a baloldali összefogástól

Az MSZP választmányi elnöke szerint a Fidesz tart a baloldali pártok összefogásától.

2014-01-28 17:10 MTI/mszp.hu

Becsapott önkormányzatok országszerte

Becsapott önkormányzatok országszerte

A Baloldali Önkormányzati Közösség Hajdú-Bihar megyei szervezete értékelte 2013-as költségvetés önkormányzati előirányzatait. Sajnálattal állapította meg, hogy az önkormányzatok finanszírozása több mint 30%-kal csökkent.

2013-01-29 15:25

Kirabolják az önkormányzatokat!

Kirabolják az önkormányzatokat!

Milliárdokat és feladatokat vesz el az állam Miskolctól. Ráadásul úgy tűnik, a kórház igazgatójáról Balmazújvárosban döntenek.

2012-11-21 14:22 eszon.hu

'Végveszélyben az önkormányzatiság'

'Végveszélyben az önkormányzatiság'

Az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területe Szövetsége és a Baloldali Önkormányzati Közösség Hajdú-Bihar megyei szervezete 2012. november 17-én „A centralizált önkormányzatiság” címmel polgármesterek, önkormányzati képviselők és szakértők részvételével konferenciát tartott Debrecenben.

2012-11-17 17:59

A Fidesz felszámolja az önkormányzatiságot

A Fidesz felszámolja az önkormányzatiságot

A Fidesz nem megmenti, hanem felszámolja az önkormányzatiságot.

2012-11-15 17:37

Választási félidőben a Heves megyei önkormányzatok

- Heves megyei önkormányzatai és az állampolgári ügyintézés rosszabb helyzetben van, mint két éve. A megyei kormánypárti politikusai szótlanul tűrik, hogy ellehetetlenül a megye oktatási, egészségügyi és szociális ellátása - kezdete csütörtökön Gyöngyösön, Hiesz Györggyel közösen tartott sajtótájékoztatóját dr. Sós Tamás.

2012-11-15 15:39
«12»