Címke: orvos-elvándorlás

Ki nyitja ki a kapukat a hazatérni akaró orvosok előtt?

Az egyik manchesteri központi kórházban éveken át fiatal magyar orvos volt a főigazgató és most is legalább négy, meghatározó osztályon magyarok irányítják és végzik a gyógyítást. Jelenleg több mint ezerhétszáz magyar orvos dolgozik az Egyesült Királyságban, a hazánkból kivándorolt nővérek, gyógyszerészek, további egészségügyi dolgozók száma ennél bizonyosan jóval több. A kint dolgozó doktorokat egységbe tömörítő Brit-Magyar Orvostársaság tavalyi megalakulása ezért logikus és érdemi igényeket felismerő lépés volt, de egyúttal szimbolikus jelzés a magyarországi döntéshozók és politikaformálók számára is. Ezért is vettem részt személyesen az Orvostársaság most hétvégén megtartott első kongresszusán Manchesterben, mert európai parlamenti képviselőként kötelességem becsatornázni a kint élők véleményét és kéréseit az MSZP programjába. Hogy tudjuk, mit kell tenni itthon azért, hogy a kivándoroltak újra otthonra leljenek nálunk.
2016-05-08 13:05 mszp.hu

Ujhelyi uniós alapot szorgalmaz az orvos-elvándorlás lassítására

Ahogyan a magyar fiatalok egyre nagyobb mértékű kivándorlásának tényét, úgy az egyre gyorsuló orvos-elvándorlás veszélyeit is egyszerűen eltagadja a magyar kormány. Érdemi cselekvés helyett ebben az esetben is csak lekezelő és buta kormánypropagandára telik a Fidesztől. A felelős politikusi magatartás ezzel szemben a feszítő probléma el- és felismerése, valós megoldások asztalra helyezése lenne.

2015-09-18 11:55 mszp.hu