Címke: publicisztikaMit kíván a nemzet?

Mit kíván a nemzet?
Orbán Viktor azt hirdeti, hogy elég a politi­kailag korrekt szóhasználatból, ideje a nevén nevezni a dolgokat. Ám legyen. ­Orbán Viktor és a rezsim döntéshozói nem elég, hogy vérbő daganatként élősködnek az ország testén és fékevesztett maffiózókként lopják el a közvagyont, de aljas indokból el is árulják a magyar emberek, a teljes magyar nemzet hosszú távú érdekét is. Igen, igaza van Orbánnak, nem kell udvariaskodni tovább, fel kell vállalni annak kimondását, hogy a Fidesz az európai közösség elleni gyűlöletkeltéssel és az unióval szembeni szabadságharcával tudatos és előre megfontolt hazaárulást követ el. Ez már nem puszta hazardírozás, ez már nem rafkós pávatánc, ez nem unortodox magyar virtus; ez a magyar nemzet érdekeinek vak és tragikus következményekkel járó elárulása. Pont.
2016-03-14 22:24 nol.hu

Kit kell megállítani?

Kit kell megállítani?
Országértékelő beszédében Orbán Viktor megfogalmazta külpolitikájának legárulkodóbb mondatát. „Brüsszelt meg kell állítani” –adta ki a harcias vezényszót. Meglepetést ezzel nem okozott, csupán az európai integráció iránti egyre nyilvánvalóbb gyűlöletét engedte szabadjára.
2016-03-10 09:47 Népszava

Nyílt levél Cselei Mártának

Nyílt levél Cselei Mártának
Kedves Márta! Talán kollégaként megengedi nekem ezt a megszólítást, hiszen magam is több mint 40 éve állok a katedrán, igaz, egyetemi oktatóként. Nem találkoztunk személyesen, noha a múlt szombaton mindketten ott voltunk a Kossuth téren.
2016-02-22 12:29 Népszava

Nyílt válasz

Nyílt válasz

A Magyar Természetvédők Szövetsége, majd sok más, főként radikális baloldali szervezet 2,3 millió európai polgárra hivatkozva nyílt leveleket küldött a magyar európai parlamenti képviselőknek tiltakozásul a készülődő Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) ellen. A leveleket itt találja.

2015-07-08 14:12 mszp.hu/nol.hu

Az igazi fal a fejekben épül

Az igazi fal a fejekben épül

Magyarországról sok százezres nagyságrendben vándoroltak külföldre polgártársaink. Jobb életet, több reményt, jól működő országot kerestek. Nem csodát, nem ingyen boldogságot vártak, hanem jobb életet. Olyan helyet, ahol az iskolában a jövőre készítik fel a gyerekeket, ahol a kórházba nem a beteg viszi a kötszert vagy, ahol az államnak nem tart több mint fél évig, hogy regisztrálja egy kisbaba megszületését. Nemcsak jobb jövedelmet, hanem több nyugalmat, több mosolyt, kevesebb kiszámíthatatlanságot vagy háborút akartak. Az új vasfüggöny terve – mindegy, hogy kommunikáció vagy valódi szándék – pedig épp ezt a háborút szítja tovább.

2015-06-26 14:21 hvg.hu

Gumicsont

Gumicsont

Az egészségügyet egyáltalán nem kedvelő miniszterelnök azzal a bejelentéssel kezdte a Fidesz mezőkövesdi frakció ülését, hogy 500 milliárd forintból végre létrejött az egészségügy hardvere és most látni akarja a hatékony működést biztosító szoftvert. Attól az apróságtól most tekintsünk el, hogy a hardver, azaz a fejlesztések az előző szocialista-liberális kormányok felelős döntéseinek köszönhetőek, sőt, ezt az uniós pénzt sem tudta Orbán kormánya határidőre és szabályosan felhasználni, példaként csak a mentőállomások építésére hivatkoznék.

2015-02-10 12:36 Népszava

Navracsics kálváriája

Navracsics kálváriája

Kálvária. Via Dolorosa. Jézus Krisztus is bombabiztosan menetelt, több fájdalmas stációt túlélve, holott tudta, hogy a Golgotán van a vég.

2014-10-07 13:11 mszp.hu

Az orbáni munkaalapú társadalom

Az orbáni munkaalapú társadalom

Orbán Viktor a Tusnádfürdőn megrendezett 25. Bálványosi Szabadegyetemen nagyon szemléletesen fejtette ki elképzeléseit a magyar állam és a magyar társadalom általa kívánatosnak tartott megszervezéséről. Minden korábbinál világosabban fejtette ki, hogy a liberális demokráciának és a jóléti államnak vége, amit a „munkaalapú állam” korszaka fog követni.

2014-09-25 09:43 NOL.HU

Kiss Péter öröksége

Kiss Péter öröksége

Ha most a társadalmi kérdésekre érzékeny, baloldali gondolkodású fiatal lennék, olyan ember és olyan politikus szeretnék lenni, mint amilyen Kiss Péter volt. Az ő példás életútja iránti tiszteletből csatlakoznék a Magyar Szocialista Párthoz. Nem a hatalom és nem a vagyonszerzés lehetősége vonzana, hanem az, hogy politikusként tehetek az emberekért, elsősorban a nehezen élőkért, a kiszolgáltatottakért, ahogy ő tette egész politikai pályája során.

2014-08-15 11:56 nol.hu

Koldusok országa

Koldusok országa

Magyarországon szociális válság van! Ezt hirdette a Fidesz-közeli média, ezt mondták a fideszes politikusok, ezt a szófordulatot használta Orbán Viktor is a progresszív baloldali kormányzás éveiben. És nem is csak a 2008-as válságot követő években: Orbán Viktor például 2007. november 4.-i beszédében úgy fogalmazott, hogy "hárommillió ember, köztük 850 ezer gyermek él Magyarországon ma a létminimum alatt."

2014-07-16 09:09 Népszava
«1234»