Címke: roaming-díjak

Még mindig fizetni fog a roamingért? Köszönje az Orbán-kormánynak!

Legyen világos: a roaming-díjak részleges fennmaradását a tagállami kormányfőket tömörítő Európai Tanácsnak és az Orbán-kormány aknamunkájának köszönhetjük.
2016-09-07 12:21 mszp.hu

Szabad internetet, ingyenes roamingot!

Baja Ferenc, az MSZP Internet- és Infokommunikációs Tagozatának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján ismertette pártunk álláspontját a netsemlegességgel kapcsolatban.
2015-11-04 15:01 mszp.hu

Már megint a szabad internethasználat ellen szavazott a Fidesz?

Az Orbán-kormány legutóbb a roaming-díjak mielőbbi kivezetését igyekezett megtorpedózni Brüsszelben, most pedig úgy hallani: a fideszes képviselők a szabad és nyílt internethasználat ellen nyomtak gombot az Európai Parlamentben.
2015-10-28 14:23 mszp.hu

Igen a roaming-díjak eltörlésére, nem a netsemlegesség korlátozására

Az Európai Parlament többsége a mai napon elfogadta azt a kompromisszumos javaslatot, miszerint 2017 nyarától végleg megszűnik a roaming-díjszabás. Ha jelentősen megkésve, az eredeti javaslattal szemben elcsúsztatva, ráadásul bizonyos kiskapukat meghagyva is, de mindenképpen célt ért az a korábban megfogalmazott szándék, hogy az európai fogyasztók indokolatlan terhei mielőbb csökkenjenek. Ezért támogattam magam is az elfogadását. A végeredmény tehát üdvözlendő, de ki kell azt is mondani: nem mondható teljes és feltétlen sikernek.
2015-10-27 22:01 mszp.hu

Ujhelyi: a roaming-díjak kivezetése nem teljes siker

Mindenképpen üdvözlendő, hogy az EU soros elnöksége és az Európai Parlament közötti tárgyalások végén ma hajnalra megállapodás született a roaming-díjak végleges eltörléséről. Ezzel, ha jelentősen megkésve is, de célt ér az a korábban megfogalmazott szándék, hogy az európai fogyasztók indokolatlan terhei mielőbb csökkenjenek. A végeredmény azonban így sem mondható teljes és feltétlen sikernek.

2015-06-30 11:27 mszp.hu

A Fidesz és a nagy roaming-hazugság - EP-képviselői nyíltlevél-sorozat Magyarország polgáraihoz (47.)

Itt lett volna a lehetőség, hogy a rezsicsökkentés forradalmi kormánya érdemben kiálljon a magyar fogyasztók érdekeiért, de a roaming-díjak eltörlésének ügyében inkább gyáván a kettős beszéd mögé bújt, a brüsszeli zárt ajtók mögött pedig sunyin szembefordult saját EP-képviselőivel is.

2015-06-28 11:23 mszp.hu

Ujhelyi: a rezsicsökkentés kormánya a roaming-díjak mellett érvel

Günther Oettinger, az Unió digitális területért és társadalomért felelős biztosa bejelentette: szándéka szerint két év múlva kivezethetik a roaming-díjakat Európában. Ez mindenképpen előrelépés az Európai Tanács elé került korábbi javaslathoz képest, de továbbra is elfogadhatatlan az Európai Bizottság és az Európai Parlament korábban már nagy többséggel jóváhagyott döntéséhez képest. Utóbbi ugyanis már idén év végével kivezette volna a roaming-terheket.

2015-06-25 15:50 mszp.hu