Címke: Schengen

Ne indítsa el a kormány a konzultációnak álcázott hazugságkampányt!

A menekültválság csak összefogással oldható meg, a kormány nem teheti kockára a magyar nemzet sorsát, uniós tagságát azzal, hogy nem hajtja végre az Európai Bíróság döntését - jelentette ki Molnár Zsolt országgyűlési képviselő pénteken Röszkén.
2017-09-15 16:32 MTI/MSZP

Erasmus-generáció: itt az ideje a tiltakozásnak!

Most, amikor a populista és egonacionalista tagállami kormányok épp az Európai Unió szétverésén dolgoznak, ideje van a hangos és érdemi tiltakozásnak.
2016-01-31 12:29 mszp.hu

Kettős beszéd helyett az Orbán-kormány álljon ki a közös európai határőrség felállításáért!

A belső határok nélküli schengeni-övezet megőrzésének feltétele egy közös európai határőrség felállítása. Fel kell ismerni, és ki kell mondani, hogy a nemzetállamok szintjén sem menekültválságra, sem az egyre fenyegetőbb biztonsági kihívásokra nem lehet hatékonyan válaszokat adni, ezért közös európai fellépésre van szükség.
2015-12-18 13:18 mszp.hu

Kétsebességes Európa – Orbán idejében kapcsol?

Hogy is mondta a Fidesz még ellenzékben az európai programjában? „Mi egy, a tagállamok együttműködését elmélyítő, belső kohézióját növelő, szolidáris, a politikai integráció irányába továbblépő, hatékony, a problémákra koncentráló uniót szeretnénk látni”.
2015-11-22 12:02 mszp.hu

Ujhelyi: Orbán történelmi döntés előtt áll

Rövid időn belül visszaállítódhat a schengeni határ, amely azt is jelenti, hogy Magyarország egyik legnagyobb vívmánya, a schengeni zóna számunkra megszűnik. Ez végletes és végzetes lehet mindannyiunk számára.

2015-09-08 12:11 mszp.hu