Címke: Törökország

Tudta? A Fidesz EP-képviselői sunyiban támogatják a törökországi elnyomást!

Ne azt figyeljék, hogy mit mondok, hanem, hogy mit teszek – ezt Orbán Viktor mondta korábban külföldi diplomaták előtt. Nos, a Fidesz EP-képviselői most ismét olyat tettek, amire mindenképpen oda kell figyelni. Sokadik alkalommal sem sikerült ugyanis kilépniük az illiberális rémálmot építő Orbán Viktor árnyékából és az Európai Parlament eheti plenáris ülésén – szemben saját néppárti, konzervatív frakciójukkal is - nem szavazták meg a törökországi, antidemokratikus folyamatok elítélését, egyszersmind a Törökországgal folytatott uniós csatlakozási tárgyalások felfüggesztését. A Fidesz ezzel nem Európa és az európai értékek, hanem a súlyos és vállalhatatlan lépéseket végrehajtó, az Uniót visszatérően zsaroló török állami vezetés oldalára állt.
2016-11-27 10:25 mszp.hu

Külpolitikai irányváltás kell új külügyminiszterrel

2015-02-24 15:08

Ha a török kormány az EU-hoz akar csatlakozni, változnia kell

Dr. Gurmai Zita az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén szólalt fel a törökországi tüntetésekkel kapcsolatban. A képviselő szerint az EU-nak ki kell állnia alapvető értékei mellett, a török kormánynak pedig változtatni kell a hozzáállásán.

2013-06-12 22:30