Címke: választójogi törvény

Az MSZP nem zárt ajtók mögött alkudozik, hanem a Parlament nyilvánossága előtt fejti ki világos és következetes álláspontját

Az MSZP a nyilvános parlamenti munkát támogatja, ezért részt vesz a külföldön tartózkodó magyarok szavazati joga ügyében augusztus 22-én tervezett rendkívüli parlamenti ülésen. Ezzel szemben nem vagyunk hajlandók asszisztálni egy olyan, zárt ajtók mögött szervezett látszategyeztetéshez, amelynek egyetlen célja, hogy a Fidesz és a Jobbik közti mutyikkal és toldozgatásokkal elfogadhatónak tüntessék fel a jelenlegi rossz és igazságtalan választójogi törvényt.
2016-08-11 11:49 mszp.hu

Tovább toldozza a Fidesz a választási eljárási törvényt

Orbán Viktor jobban teljesít a pártjánál. A kormányfő ugyanis 2012. július 27-én azt nyilatkozta: „Úgy fair, hogy a választások előtt több mint egy évvel minden részletszabályt mindenki pontosan ismerhessen”, ám véleményét nem tudta elfogadtatni az általa vezetett párttal és kormánnyal, hiszen az Országgyűlés még hétfőn, alig fél évvel a 2014-es választások előtt is a választási eljárási törvény módosításához benyújtott fideszes javaslatokkal fog foglalkozni.

2013-11-24 16:34

Az új választási törvény a demokrácia halálát okozza

Az MSZP szerint a demokrácia halálát okozza az új választási eljárásról szóló törvényjavaslat, amelyet vissza kell vonni, és egy új, konszenzuson alapuló javaslatot kell beterjeszteni és elfogadtatni az Országgyűléssel.

2012-11-04 14:47 MTI/mszp.hu