Belföld | propaganda dilettantizmus közlemény
2013. december 12. 12:15

2013 - A Fidesz rombolásának éve

Szegénység, súlyos pénztelenség, munkanélküliség, gyárbezárás, trafikmutyi, áfacsalás, káosz az oktatásban. Ez jutott a megyének 2013-ban, de a Fidesz szerint az ország jobban teljesít. Vegyük észre: zajlik az agymosás és a népbutítás.

A megye nem hogy nem teljesít jobban, 2013-ban megindult a katasztrófa felé.

A rábaközi falvakon soha nem látott munkanélküliség, szegénység és kilátástalanság ül. Akinek még van munkája, az sem képes megélni. A Kapuvári Húsüzem megmentése sehol, több százan maradtak munka nélkül, ma is 120 termelő vár hiába a juttatásokra. A dél-rábaközi kis- és középvállalkozások a létükért küzdenek, adók tömegét zúdítják rájuk. Aki még teheti, menekül, viszi a pénzét, a tudását.

Az oktatás nagy zajjal, az egészségügy csendben omlik össze. A szakképzés romokban, az iskolákat elöntötte a nagy nemzeti giccs és az ideológiai nevelés, a nagy hagyományokkal bíró Nyugat-magyarországi Egyetem csődben. Az egészségügyi ellátást lassan szétverik, Csornán nem szülnek, nem műtenek, aki életben akar maradni, annak a soproni vagy győri kórházig bírnia kell.

A megyében is dübörög a földmutyi, a trafikmutyi, a fejlesztések „közgépesítése” zajlik a városokban, miközben az előző ciklusban elindított közúti fejlesztések zöme helyben áll, és nincs előrelépés a Szigetköz problémájának kezelésében sem.

Mindezek tetejébe a többmilliárdos áfacsalási ügy szálai is a megyénkben működő fideszes baráti vállalkozókhoz vezetnek.

Ez volt a 2013-as év és ehhez a romboláshoz asszisztáltak a Fidesz képviselői a megyében!

Kránitz László
megyei elnök, országgyűlési képviselő