2013 a rombolás éve volt - március

A márciusi hókáosz, amelyben autósok ezrei rekedtek az utakon és tízezrek maradtak áram nélkül megmutatta az Orbán-kormány felkészületlenségét és pökhendiségét. Nem elég hogy SMS-ekkel próbálták megoldani a helyzetet, Pintér Sándor képes volt az állampolgárokat és az autósokat hibáztatni a hóban rekedésükért.

Márciusban megismerhettük az iparkamara felmérését, ami szerint 25 ezerrel volt több az álláskereső, mint egy évvel azelőtt. Ekkorra már minden család érezhette a bőrén, hogy az egymillió új munkahely ígérete a tündérmesék homályába vész.

A kormány az államadósság elleni küzdelemben is megbukott. Hiába nyúlták le és élték fel 3 millió ember nyugdíj-megtakarítását, hiába hoztak létre államadósság elleni alapot, vezettek be 40 új adót: márciusra sosem látott csúcsra ért az adósság.

Egy márciusi kimutatás szerint a budapesti érettségizők nagy része külföldi egyetemekre adta be jelentkezési lapját. Orbán rendszere elkergeti a fiatalokat az országból.

Brüsszelből újabb pofonokat kapott Orbán és kormánya. Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára hevesen bírálta a demokrácia leépítésére tett kísérletet.

Az MSZP márciusban ismét benyújtotta az élelmiszeráfa-csökkentésére vonatkozó javaslatát, aminek megtárgyalását a kormány azóta is elutasítja.

2013 a rombolás éve volt, 2014 a változás éve lesz. A kormányváltás után az MSZP hozzákezd az ország újjáépítéséhez.