Belföld | közmunkás szakszervezet
2014. január 12. 16:55

6 kérdés a dolgozókért

Hat kérdést tett fel Orbán Viktornak levélben Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke, Komjáthi Imre alelnök, Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője, a szakszervezet társelnöke és Kordás László főtitkár.

Szerint szerencsés pillanatban jöhet az újabb nemzeti konzultáció, mert így lehetőség van olyan kérdések feltevését kezdeményezni a miniszterelnöknek, amelyekre az emberek is kíváncsiak.

Nyakó István, MSZP-s országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten azt mondta, olyan döntésekkel kapcsolatban is lehetne kérdéseket feltenni a nemzeti konzultáció keretében, hogy Orbán Viktor felhatalmazást kapott-e a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások elvételére, vagy egy olyan munka törvénykönyv elfogadására, amely a dolgozót hozza hátrányosabb helyzetbe.

A képviselő a Közmunkás Szakszervezet társelnökeként a szervezet többi vezetőjével együtt írta alá az erről szóló levelet, amelyet a sajtótájékoztatót követően dobtak be az egyik Teréz körúti postaládába. Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke azt hangsúlyozta: segíteni szeretnének olyan kérdéseket megfogalmazni, hogy az ezekre érkező őszinte válaszokból kiderüljön, hogyan él sokmillió ember. Ehhez kapcsolódva Komjáthi Imre, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke azt mondta, szöges ellentétben áll a valósággal az, amit Orbán Viktor mond.  Ma Magyarországon a nyomor az, ami jobban teljesít - hangzott el.