781 – várjuk Balog Zoltán válaszát!

Már 781 orvos csatlakozott ahhoz a Facebook-közösséghez, amely azonnali és mélyreható változásokat követel az összeomlás szélére került magyar egészségügyben. A csoport ünnepek előtt megfogalmazott nyílt levelét, amelyet Balog Zoltán miniszternek címeztek az elkeseredett egészségügyi dolgozók, még 64 orvos jegyezte.

Mindez jól mutatja, mennyire alkalmatlanok a Fidesz-kormány látszatintézkedései az egészségügy megmentésére. Az emberek elvárják a kormánytól, hogy megmondja, mihez kezd az adósságba kergetett kórházakkal, a borzasztó mértékű elvándorlással, a kivárhatatlan várólistákkal!

Az összeomlás szélére került ellátórendszer problémáit nem lehet a szokásos fideszes kommunikációs trükkökkel kezelni! Az MSZP azonnali választ vár Balog Zoltántól az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport kérdéseire!

Ma az egészségügyben is az egyik legsúlyosabb probléma, hogy az ágazatban dolgozók munkájának nincs megbecsülése. A magyar orvosok egyre nagyobb tömegének tiltakozása bizonyítja, hogy az MSZP jogosan követel fizetésemelést, mert amíg ezen a téren nem lép a kormány, továbbra is napi három orvos fogja elhagyni az országot, egészen addig, amíg nem marad, aki gyógyítson.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő