mszp.hu | Belföld | létminimum közlemény minimálbér
2014. július 16. 13:40

87 ezer forintból sem lehet megélni!

Az MSZP kezdeményezi, hogy a kormány már ősszel emelje fel a minimálbér összegét nettó 100 ezer forintra. Mert bármit is hazudik a Fidesz, ahogy 47 ezer forintból nem lehet megélni, úgy a nettó 87 ezer forintos létminimum is kevés az emberhez méltó élethez!

Magyarországon ma minden második ember a létminimum alatt, vagyis kevesebb, mint 87 500 forintból él. Erről az Ipsos legfrissebb kutatása árulkodik, ami 19 ezer ember megkérdezésével készült. A felmérés eredménye megdöbbentő: a társadalom több mint fele aggódik a növekvő szegénység és egyenlőtlenség miatt, és a magyarok csaknem kétharmada a munkanélküliséget tartja az ország egyik legnagyobb problémájának.

Az MSZP számára elfogadhatatlan, hogy Fidesz továbbra is azt mondja, hogy 47 ezer forintból meg lehet élni, miközben 87 ezerből sem lehet! A Fidesz a szegények országává tette Magyarországot, ezért a jelenlegi hatalom megdöntése a baloldal számára nem csak egy politikai cél, hanem a közérdek diktálta kötelesség is.

Korózs Lajos,
a Népjóléti bizottság alelnöke