2012. február 20. 11:59

90 százalékos támogatottság mellett újra dr. Veres János a megyei elnök

Szabolcs–Szatmár Bereg megyében is megtartották hétvégén a tisztújító küldöttértekezletet. A 2012. február 18 – i eseménynek vendége volt Mesterházy Attila, pártelnök, Szanyi Tibor, elnökségi tag, Kovács László, alelnök és Simon Gábor, az Országos Választmány elnöke, akik értékes építő jellegű felszólalásaikkal csatlakoztak a küldöttgyűlés vitájához.

A Tisztújító konferencia első körben megtárgyalta és elfogadta a területi SZMSZ – t, majd meghallgatta a megyei elnök beszámolóját, az eddigi munkájáról. Az elnöki beszámolót követően a további vezető tisztségviselők is ismertették az eddigi vállalásaikat, majd a küldöttgyűlés megvitatta és elfogadta a felszólalók beszámolóit.

A tisztújítás során a 125 küldöttből 105 jelent meg. A szavazáskor 98 fő szavazott. A tisztújítási folyamat során 90 % - os támogatottsággal újra megyei elnökké választották dr. Veres Jánost.

Az alelnöki pozíciókat Halmi József 88 % - os támogatottság, dr. Legény Zsolt 76 % - os támogatottság, míg Csabai Lászlóné 56 % - os támogatottság mellett tölthetik be. Sőrésné Nemes Ágnes 44 % - os támogatottsággal nem került be az alelnökök közé.

A Megyei Választmány Elnöke Jeszenszki András lett 98 % - os támogatottsággal.