2012. október 02. 14:06

A babakötvényeket is elveszi Orbán?

Amikor magánmegtakarításokra teszi rá a kezét Orbán és Matolcsy, az mindig a tulajdon elvesztésével jár. Most a babakötvényekkel kezdi eljátszani a Fidesz-kormány azt, amit a magánnyugdíjpénztárnál már megtett: brutálisan államosít.

A babakötvénnyel trükközik az Orbán-kormány. A kötvényeket mostantól csak a Magyar Államkincstár számláján lehet vezetni, de annak is állami felügyelet alá kerül a pénze, aki nem elégedett eddigi kereskedelmi bankjával és váltani szeretne. Aggasztóan hasonlít a helyzet a magánnyugdíjpénztárak vagyonának kisajátítására.

Most megint azt mondja a kormány: megvédik a babakötvényeket, közben meg fogják, és a megtakarításokat fű alatt az államadósság rendezésére használják. Éppen ennek elkerülésére terjesztett be az MSZP egy módosító javaslatot, ami nem engedné a számlának az elidegenítését, illetve biztosítaná, hogy a számlához tartozó haszon a tulajdonost illesse meg.

Ezt a magát "családbarátnak" nevezett kormány lesöpörte az asztalról, olyan indokkal, hogy az ország likviditását és az adósságproblémát orvosolni kell. Nagy a gyanúnk, hogy Orbán Viktor és trükkmestere Matolcsy György el fogja venni a babakötvényekben felhalmozott összegeket, hogy az elbaltázott gazdaságpolitikájuk által ütött költségvetési lyukakat betömhessék vele.
Az MSZP ezt megengedhetetlennek tartja, és felszólítja a kormányt, hogy azonnal adjon számot arról, mi a valódi célja a babakötvényekkel!

Simon Gábor,
az MSZP elnökhelyettese