A baloldal vezeti Európát? A Fidesz elveszítette kapcsolatát a jelennel

Miközben Orbán Viktor és a Fidesz semmit nem mond Magyarország valódi helyzetéről, a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumban most éppen azt találta ki a másfél milliárdért alkalmazott tanácsadósereg, hogy Európát a baloldal irányítja. Biztos, hogy a baloldal vezeti Európát?

Jelen tudásunk szerint az Európai Parlamentnek néppárti, azaz jobboldali többsége van. Az Európai Unió kormányának is nevezett Európai Bizottság élén a jobboldali Jean-Claude Juncker áll, többségét szintén az európai jobboldal adja. Az Európai Tanácsban is a jobboldali állam- és kormányfők dominálnak, köztük olyan meghatározó uniós országok jobboldali vezetői, mint az Egyesült Királyság vagy Spanyolország miniszterelnöke. Angela Merkel német kancellárasszony is nyilván baloldali párt élén állva vezeti az unió legbefolyásosabb államát, és nem a Fidesszel azonos pártcsaládba tartozó Kereszténydemokrata Unió első embereként.

Innen, baloldalról nézve úgy tűnik, hogy Orbán Viktornak és a Fidesznek valójában a saját jobboldali pártközösségével van állandó vitája, az itthoni hazudozás és feszültségkeltés helyett tehát inkább az európai párttársakkal való nézeteltéréseket kellene rendeznie.

Mesterházy Attila,
a Külügyi bizottság tagja, országgyűlési képviselő