mszp.hu
2015. január 31. 16:43

A baloldali ifjúság 12 pontja

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom szombati kongresszusán a küldöttek egy 12 pontból álló javaslatcsomagot fogadtak el.

A 12 pont egyebek mellett rögzíti, hogy a Fidesz alaptörvényéből hiányoznak a modern, harmadik generációs alapjogok, hogy az államnak minimum az emberek lakhatáshoz és ivóvízhez való jogát alkotmányban kell garantálnia, hogy a jövő Magyarországa nem lehet összeszerelő üzem, hogy az új magyar gazdaság alapja a kutatás-fejlesztés, hogy mintának Finnország felemelkedését kell tekinteni, és hogy a modern baloldalnak a tudásalapú társadalom megteremtésén kell dolgoznia.

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom rendes országos tisztújító kongresszusán a több mint 80 küldött a szervezet elnökének Torzsa Sándort, alelnöknek pedig Aranyos Gábort, Eszik Bencét, Györfi Mihályt és Molnár Gergelyt választotta meg. Az országos elnökség tagja lettek Laskovics Diana, Szuchy Brigitta, Jabronka Richárd, Király András, Bulányi Gergely és Szűcs Gábor. A szervezet országos választmányát Bihal Dávid fogja vezetni.

Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom