2012. szeptember 17. 18:25

A balta-ügy elvágta a hangszálakat: a beszámíthatatlan kormány megnémult

A kormány arcátlan nemtörődömséggel kezeli le a baltás gyilkos kiadatásának ügyét. Cséfalvay Zoltán államtitkár elbújik Orbán Viktor, a nemzet óvadékügynöke mögé, és hallgat. Egy ilyen súlyú botrány esetén ez elfogadhatatlan.

Az elég hamar világossá vált, hogy esztelen és érthetetlen döntés volt az azeri gyilkos átadása Azerbajdzsán számára.  Eddig is tudtuk, hogy a kormány kiszámíthatatlan, de mára felmerül az is: beszámíthatatlan. Kiderült, minden szakmai vélemény azt támasztotta alá, veszélyes és meggondolatlan lépés az átadás.

Ennek ellenére Orbán Viktor, mint a nemzet óvadékügynöke az igazságügyi és a külügyi tárca intelmei ellenére nemzetközi bonyodalmakat is okozó döntést hozott. Mégis, a hétfői parlamenti vitanapon a kormány részéről Cséfalvay Zoltán nem kívánt válaszolni arra a lényegre törő kérdésre: mi az, amiért megérte nemzetközi bonyodalmakat is okozni, hiszen a kormány elérte, hogy magyar zászlót égettek külföldön?

Az MSZP visszautasítja azt az arrogáns viselkedést, ahogy a kormánytagok keresztülnéznek azokon, akik a baltás gyilkos ügyében szeretnék megtudni a valódi okokat, azt, hogy miért érte meg az egész országot szégyenbe keverni!

Az MSZP a demokrácia és a párbeszéd pártja, képviselőink ezeket az értékeket vallják. Ugyanezt elvárjuk a kormányoldalon és a kormányban ülő politikusoktól is!

Lukács Zoltán,
frakcióvezető-helyettes