2012. augusztus 28. 16:24

A fantasztikus(an drága) négyes

Fantasztikus, ami a közmédiában történik. Fantasztikus, de inkább elképesztő, hogy a legsötétebb diktatúrákat idéző botrányokkal teli 2011-es év után is több mint 15 millió forint jutalom ”jár” a közmédiumok élére kinevezett négy fideszes pártkatonának.

Az alattomosan meghamisított Cohn-Bendit-riport, a sunyin kiretusált Lomnici Zoltán, a képernyőről lelopott operaházi tüntetők, a milliárdokból leforgatott köztévés szappanopera csúfos bukása, az agymosóprogrammal kezelt hír- és háttérműsorok, a világ egyik legpatinásabb nemzeti hírügynökségének csontvázintézménnyé sorvasztása, a közmédiás szakszervezetek kinyírása, és főleg: a mintegy 1000, magas szakmai színvonalon dolgozó médiamunkás kirúgása ellenére a Közszolgálati Közalapítvány által felügyelt közmédiumok vezetői közel 15 millió forint jutalomban részesülhetnek.

Az alapítvány fideszes többségű kuratóriuma által megszavazott pluszpénzt az MTV-t, a Duna TV-t, Magyar Rádiót és az MTI-t vezető ”fantasztikus négyes” tagjai állítólag egytől egyig kiérdemelték. Semmi kétség. Már ha jutalom a közszolgálat helyett a pártszolgálatért jár. Merthogy a szerződésükben lefektetett alapvető szakmai-etikai elvárásoknak sem feleltek meg, az biztos.

Ha nem hiszik, kérdezzék meg a táv- és rádiókapcsolójukkal szavazó nézőket és hallgatókat. Azokat, akiket a fideszes médiamindenhatóság, és az afölött álló állampárt kiszolgálása helyett a fantasztikus négyes tagjainak a rájuk bízott közpénzből valójában szolgálni kellene.

Török Zsolt,
szóvivő