Belföld | Fidesz-Jobbik közlemény szélsőjobb
2013. március 22. 13:45

A Fidesz-Jobbik-tengely

Összenő, ami összetartozik. Balog Zoltán először kitüntet, majd magyarázkodik, végül könyörög a díjazottnak, adja vissza a kitüntetést. Balog ugyan elismerte, hibázott, amikor Szaniszló Ferencnek Táncsics-díjat adott, ám a keresztényi megbánás őszinteségét megkérdőjelezi, hogy közben egy kalap alá veszi őt azokkal, akik épp miatta adták vissza a díjukat. Olyan neves, szakmailag megkérdőjelezhetetlen személyiségek, mint Rangos Katalin, Németh Péter, Bolgár György, Vincze Mátyás, Váradi Júlia, Hardy Mihály. Balog ezután úgy fogalmazott: nem baj, legalább tisztul a névsor.

Felháborító, hogy Balog nem állította fel Halász János államtitkárt, aki az uszító nézeteiről ismert újságíró kitüntetését felvetette, és az is, hogy a szélsőjobbosoknak televíziót biztosító Széles Gábor, vagy a revizionista, uszító nézeteket hirdető Kárpátia zenekar énekese, Petrás János állami kitüntetésben részesülhetett.

Épp annak a névsornak kellene tisztulnia, mely Fideszben megjelenő szélsőjobbosok, antiszemiták, és antidemokratikusan gondolkodók neveit tartalmazza. Ám ez nemhogy tisztul, de nap, mint nap bővül. Az ex-MIÉP-es Kocsis Máté, a Jobbik rendezvényén résztvevő Papcsák Ferenc, a jobbikos hátterű új alkotmánybíró, a Fidesz által megválasztott Juhász Imre.

A Fidesz álságos színjátékot játszik, melyben a függöny mögött összekacsint a Jobbikkal, ám néha fellibben a kárpit és kibukkan a valóság: a Fidesz és a Jobbik már egy párt.

Horváth Csaba,
fővárosi frakcióvezető