Belföld | hazugságpolitika közlemény
2013. május 02. 18:33

A Fidesz-kampány újabb állomása

Kósa Lajos és Kocsis Máté újabb alaptalan kommunikációs fordulatba kezdett egy állítólagos három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumra hivatkozva. Miközben a nyilvánosság semmit sem tud arról, miről beszélnek, ők máris nagy erőkkel próbálják valamilyen módon az MSZP-vel összefüggésbe hozni azt. Közben kiderült, hogy olyan videót is próbálnak belekeverni érvelésükbe, ami úgy tűnik, egy évvel korábbi, mint amivel próbálják összemosni.

Az MSZP a legteljesebb nyilvánosság híve, ezért oldotta fel a Nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke a testület zárt üléseinek jegyzőkönyveit, hogy mindenki megismerhesse, mi az igazság.

Úgy tűnik, most értünk a Fidesz-kampány következő lépéséhez, a politikai ellenfelek tudatos, megalapozatlan kriminalizálásához. Teljesen megalapozatlanul fogalmaznak meg vádakat, aláásva ezzel a nemzetbiztonsági munkát és a demokratikus verseny feltételeit Magyarországon.

Senki által nem látott, bizonytalan eredetű "kiszivárgott" dokumentumokra, véleményekre, sejtetésekre, korábbi videókra alapozva bármilyen légből kapott állítást könnyen lehet tenni. Ez a Fidesz régi taktikája, láttunk már ilyet. Amikor közeledik a választás, azonnal elindulnak a kétértelmű mondatok, sejtetések, a látszatkeltés. Miközben senki nem tudja, miért indul újra három évvel később egy nyomozás, ami egyébként egy fideszes polgármesterrel függ össze.

Azt kérnénk Kocsis Mátétól és Kósa Lajostól, hogy fejezzék be a mellébeszélést, a kétértelmű vádaskodást, az ellenfelek kriminalizálását.

Inkább beszéljenek arról, hogyan jutott Magyarország abba a katasztrófahelyzetbe, amiben most van. Hogyan nőtt meg drasztikusan a szegények száma, hogyan vezették be Európa legmagasabb forgalmi adóját Magyarországon, hogyan érte el a Fidesz, hogy minden élelmiszer egyre drágább legyen ebben az országban, miközben az államadósság is emelkedett.

Ezekről a kérdésekről beszéljenek inkább, ahelyett hogy megpróbálják elterelni a figyelmet a Fidesz-kormány botrányos teljesítményéről.