mszp.hu | Belföld | közlemény vasárnapi zárva tartás
2016. október 27. 15:04

A Fidesz-KDNP sajnálja a kereskedelmi dolgozóktól a vasárnapi több fizetést

Az üzletek vasárnapi nyitva tartásának korlátozása mostanra a Fidesz politikai mániája lett. Most azon dolgoznak, hogyan tudnák a munkaidő-beosztás merevebbé tételével elérni, hogy az áruházak ne tudjanak kinyitni vasárnap. Ez azonban hiábavaló próbálkozás. Az MSZP az emberek millióival együtt egyszer már eltöröltette a vasárnapi boltzárat és ugyanezt újra meg fogjuk tenni, bármilyen jogszabályi köntösbe is öltözteti a Fidesz-KDNP a vasárnap szabad eltöltésének korlátozását.

Ha a Fidesz és a KDNP valóban fontosnak tartaná a kereskedelmi dolgozók érdekeit, nem csökkentette volna a felére a vasárnapi bérpótlékot. A Fidesz és a KDNP azonban lenézi és eszközként használja a bolti dolgozókat, akiktől még a vasárnapi dupla bért is sajnálják. Sőt: a mostani javaslatuk még azt a kis vasárnapi pluszpénzt is elvenné a dolgozóktól, amit eddig megkaphattak.

Az MSZP kezdettől azt képviseli, hogy aki vasárnap dolgozik, az arra a napra kapjon dupla fizetést – és nem csak a kereskedelemben, hanem minden munkahelyen. Mi ezt akarjuk, ezért dolgozunk.

MSZP