A Fidesz a bűneiből sem tanul

Az állami földek kezelése az Orbán-kormány botránytörténetének legnagyobb bűnei közé tartozik. Orbán Viktor és a Fidesz mégsem tanul belőlük. A saját, korábbi ígéreteit megszegve a korábban lelepleződött módszerekkel osztogatja a haverjainak a földeket.

Ezúttal a Somogy megyei Babócsán zúgolódnak a hoppon maradt gazdák. A helyi nemzeti park művelésbe vonható területeire kiírt pályázat nyertesei közt egy fővárosi tanuló biztosan van, helyi termelő viszont az Orbán-kormány gyakorlatának megfelelően még csak véletlenül sincs. Az állami földek család-barát elven történő elosztogatása után természetesen az sem meglepő, hogy a felsőfokú tanulmányait folytató földnyertes "véletlenül" épp a főnyertes família sarja.

A Fidesz tehát nem tanul semmiből. Mindenütt ugyanazzal a technikával, csak más strómanokkal lapátolja ki a földeket a holdudvarához tartozó haszonlesőknek. Az újabb arcátlanságot tetézi, hogy ezúttal teljesen nyilvánvaló: nem azok fogják művelni a földet, akik elnyerték.

Az igazságos kormányzást hirdető MSZP kormányra kerülése esetén minden egyes gyanús földbérleti pályázatot szigorú vizsgálatnak fog alávetni. Azoktól pedig, akiknél bebizonyosodik, hogy nem teljesítik a pályázatban előírt vállalásaikat, a helyei termelők érdekében könyörtelenül el fogjuk venni a földet.

Harangozó Gábor,
az MSZP Somogy megyei elnöke