mszp.hu | Polt Péter ügyészség
2017. szeptember 28. 15:09

A Fidesz döntése felér egy beismerő vallomással

Az Európai Parlament szakbizottsága a mai napon hozzájárult az Európai Ügyészség létrehozásához, így hamarosan megkezdheti munkáját a határokon átnyúló korrupciós és csalási bűnesetek feltárását végző hatóság. Az Európai Ügyészség rendszeréhez egyelőre húsz tagország csatlakozott, közöttük a hazánkkal szomszédos Szlovákia, Csehország, Szlovénia, vagy épp Románia.

Az Orbán-kormány döntése értelmében azonban Magyarország kimarad a korrupciót feltáró együttműködésből, a Fidesz nem kíván csatlakozni a visszaélések felszámolása érdekében létrehozott európai rendszerhez. Hozzáállásuk felér egy beismerő vallomással és egyenes lelepleződése annak a narancsos maffiavilágnak, amelyben az európai források „elveszítik közpénz jellegüket.” Ameddig Orbán Viktor az ország miniszterelnöke és párttársa Polt Péter a legfőbb ügyész, addig egyetlen forint közpénz sincs biztonságban. A jövő tavaszi kormányváltást követően az új kabinet csatlakozni fog az Európai Ügyészség rendszeréhez.

Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, EP-képviselő