mszp.hu | Belföld | Orbán Viktor sajtószabadság tüntetés
2017. augusztus 01. 14:18

A Fidesz Lapkiadó Zrt. tovább bővül

Orbán Viktor szerint a médiaszektor csak kétféleképpen létezhet: vagy fideszes tulajdonban vagy sehogy. Magyarország legolvasottabb ellenzéki napilapját már megszüntették most, pedig letarolták a megyei lapok teljes piacát. Az a Henrich Pecina fejezte be a fideszes térhódítást, aki kivégezte a Népszabadságot.

A miniszterelnök harca a független média ellen már 2010 óta tart. A kritikus hangokat elnémítja, miközben az adófizetők pénzéből milliárdokkal kitömött propagandagépezetet tart fenn. Két dolognak rendel alá mindent: a hatalomvágyának és a pénznek. Gátlástalanul megtesz mindent azért, hogy a hatalomban maradhasson és még több közpénzhez juttassa a fideszes pénzembereket.

A kormányzati propagandával szemben szükség van a független sajtóra, ezért az MSZP részt vesz a szabad sajtó és az újságírók mellett kiálló, 2017. augusztus 20-án a Szabad sajtó útjára Juhász Péter és Karácsony Gergely által meghirdetett tüntetésen.