Belföld | Fidesz-kongresszus közlemény
2013. szeptember 28. 18:37

A Fidesz ma megtartotta a múlt kongresszusát

Lehet, hogy Orbán Viktor és a Fidesz kongresszusán megjelent mintegy 1200 küldött boldog, és úgy gondolja, hogy minden rendben van és rendben is lesz Magyarországon, de a magyar emberek elsöprő többsége nem így érzi.

A kongresszusi sikerjelentések azt mutatták meg, hogy Orbán Viktor épített egy, a magyar valóságtól elkülönített szigetet, ahol az övéi az élet napos oldalán állnak.Az elhangzottakból is világosan látszik, hogy a Fidesz vezető politikusai egyetlen érdemi gondolatot sem képesek megfogalmazni Magyarország jövőjéről.

Nem mondtak semmit Magyarország reményvesztett, elbizonytalanodott millióinak. Azoknak a millióknak, akik mélyülő szegénységet, növekvő kiszolgáltatottságot, napról napra nehezebb mindennapokat élnek meg. Nem mondtak semmit az 500 ezer éhező gyermekről, csődben lévő kis és közepes vállalkozásokról, a tömeges elbocsátásokról, az egészségügy kritikus helyzetéről, az oktatási rendszerben keletkezett káoszról, az elmaradt nyugdíjemelésről.

Lehet, hogy az egész világ ellen harcoló Orbán Viktor a kongresszusi küldöttek tapsviharában állva szépnek látja Magyarország jövőjét, de aki ennyit háborúzik, annak nem marad ideje az építkezésre. Magyarország nem örökös háborúban, hanem békében és biztonságban kíván élni.

Orbán Viktor jövőtlen világképével szemben a magyar családok végre valódi biztonságra, nyugodtabb és tervezhetőbb hétköznapokra vágynak.

Tóbiás József,
frakcióvezető-helyettes