mszp.hu | gyermekéhezés gyermekétkeztetés
2016. november 03. 13:30

A Fidesz minden év végén visszalopja a gyermekétkeztetésre megítélt pénzt

Rétvári Bence elhallgatja, hogy gyermekétkeztetésre szánt keretösszeget a Fidesz-kormány minden évben hagyományosan visszalopja karácsony és szilveszter között.

Ocsmány trükk, hogy a Fidesz-kormány csak megítéli a gyerekeknek a pénzt, de az összeg egy jelentős részét nem erre költik, hanem szétosztják a fideszes önkormányzatoknak.

Az Orbán-kormány 2014-ben 2,61 milliárd forintot lopott vissza a gyermekétkeztetés keretösszegéből és osztott szét 68 fideszes önkormányzat között. Ebből a legtöbbet, 2 milliárd forintot Debrecen közösségi közlekedésének finanszírozására költötték.

Egy évvel később, 2015 decemberében már 3,7 milliárdot vett vissza a Fidesz-kormány a gyermekétkeztetésből. Ebből a pénzből többek között 1,5 milliárd forintot Monor város sportcsarnokára költöttek, de Hódmezővásárhely is kapott 1,2 milliárdot, Alcsútdoboznak pedig 20 milliót adtak abból a pénzből, amit a gyermekek szájától vettek el.

Az MSZP minden parlamenti eszközt bevet, hogy Rétvári Bence és a Fidesz-kormány idén ne lophassa vissza a gyermekétkeztetésre megítélt pénzt, hanem az oda jusson, ahová kell: az éhes gyermekekhez.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő