A Fidesz ne a vasárnapi boltzárat hozza vissza, hanem a dolgozók 100 százalékos vasárnapi bérpótlékát, amit ők vettek el!

Kósa Lajos elszólta magát, s kiderült: a Fidesz-KDNP ősszel olyan szabályozásra készül, amellyel ismét vasárnapi zárva tartásra akarják kényszeríteni az üzleteket, s újra el akarják érni, hogy az emberek vasárnap ne vásárolhassanak.

A Fideszt nem érdekli, hogy az emberek kétharmada elutasítja a vasárnapi boltzárat: a veszíteni képtelen kormánypártok most jogi trükkökkel akarják lehetetlenné tenni az üzletek vasárnap nyitva tartását.

Az MSZP felszólítja a Fideszt és a KDNP-t, hogy ne menjenek szembe az emberek akaratával! Ha Kósa Lajos és társai valóban tenni akarnak valamit a bolti dolgozók érdekében, akkor adják vissza nekik azt a 100 százalékos vasárnapi bérpótlékot, amit éppen ők csökkentettek le 50 százalékra!

Az MSZP még tavasszal benyújtotta a 100 százalékos vasárnapi bérpótlékra vonatkozó javaslatát, de a Fidesz és a KDNP nem akarja, hogy a bolti dolgozók többet keressenek. Amíg ez így van, mindenki láthatja: Kósa Lajos és társai nem a kereskedelmi dolgozók érdekét nézik, hanem azt, hogy miként szúrjanak ki ismét a magyar emberek millióival.

MSZP