mszp.hu | Belföld | Európai Unió közlemény | Európai Unió
2016. július 22. 13:12

A Fidesz nem az eurót akarja bevezetni, hanem Magyarországot akarja kivezetni

Varga Mihály pár napon belül már a második ellentmondásos nyilatkozatot tette. Először a negyedmillió vendégmunkás magyarországi betelepítéséről, most pedig az európai fizetőeszköz bevezetéséről mondott saját magának ellent. A miniszter mai szavai azonban megerősítik, hogy a Fidesz nem az eurót akarja bevezetni, hanem Magyarországot akarja kivezetni az Európai Unióból.
A brutális elvándorlás és munkaerőhiány oka, hogy Európában a magyarok kapják a legkevesebb fizetést a munkájuk után. Mindegy, hogy a keveset forintban vagy euróban kapják.

A munkaerőhiányt és bérhiányt a Fidesz úgy akarja kezelni, hogy kivezeti az országot az unióból, hogy aki külföldre menne, az ne tudjon, aki pedig kint van, az hazajön. Így a több százezer hazatérő magyar vendégmunkás okozta munkaerőpiaci túlkínálat még nyomottabb béreket eredményezne.

A valódi kétharmad azonban ma Magyarország uniós tagsága mellett van. Ezért mondjuk azt, hogy legyen október 2. a Szabad Európa Napja, mert aki otthon marad, a maradásra szavaz.

MSZP