A Fidesz nem támogatja az élelmiszerárak csökkentését

A kétharmados felhatalmazással kormányzó Fidesz három év alatt csak olyan intézkedést hozott, amellyel az átlagjövedelmű családok rosszul, a jómódúak viszont jól jártak. Az MSZP szerint itt az idő, hogy a gazdagok fizessenek!

Az igazságtalan személyi jövedelemadó, az európai rekordszintre emelt áfa, a fogyasztókra hárított telefonadó, a sárgacsekkadó vagy éppen a bankadó mind az alacsonyabb jövedelmű családokat sújtják.

Hol a pénz? - kérdi Magyarország, hiszen az elmúlt három évben gyarapodást csak Orbán Viktor udvarában tapasztalt és azt látja, hogy a közbeszerzésektől az állami földeken át a nemzeti dohánypiacig mindent a fideszes rokonok és haverok vágnak zsebre.

Eközben a fideszes önkormányzatok egymás után mondanak nemet az MSZP által kezdeményezett élelmiszerár-csökkentésre. A fideszesek a napokban Soprontól Nagykőrösig elutasítják, hogy a családok megélhetési költségei érzékelhetően csökkenjenek.

A Fidesz igazságtalan rezsicsöppentésével a kisfogyasztók alig spórolnak, viszont a Németh Szilárdok, Rogán Antalok és Lázár Jánosok már azt se tudják, melyik puccos táskájukba tömjék a dohányt.

Egy átlagos család minden bevásárlásnál az MSZP által kezdeményezett 22%-os élelmiszerár-csökkentéssel 700-1000 forintot tudna spórolni. Magyarországnak nem kampánykormányra, hanem az emberek mindennapi életét könnyítő lépésekre van szüksége. Az MSZP ezért folytatja az aláírásgyűjtést az élelmiszerárak csökkentéséért.