2011. december 15. 09:54

A Fidesz ráront a munkavállalókra

A Fidesz a gazdagok és a tőkések pártjaként minden intézkedésével egyre nehezebb helyzetbe hozza a munkavállalókat és a munkájukból élő kisvállalkozókat.

Szégyen, hogy a kormánypárti képviselők megszavazták azt a Munka törvénykönyvét, amely egy "cselédtörvény", hiszen hátrányosan érinti a munkavállalók millióit.

Nem Kérünk az olyan gondoskodásból ami hátrányunkra szolgál. Nem kérünk az olyan munkásvédelemből ami központilag irányított és nem kérünk az elfogadott Munka törvénykönyvéből.

Orbán Viktor azt mondta, "...ma elfogadhatatlanul kiszolgáltatottak a munkavállalók, de szerinte a szakszervezetek aligha lesznek képesek arra, hogy megvédjék a munkásokat, ezért a munkásvédelem első számú felelőse a kormány."

Nekünk, munkavállalóknak kiszámított biztos megélhetésre van szükségünk és nem atyai gondoskodásra. A kormány eddigi intézkedései a kisemberek hátrányára és nem a felemelkedésükre szolgált. A kormány eddigi tevékenysége csak a szegénység és a munkanélküliség növekedését vonta maga után. Az Orbán-kormány dilettáns gazdaságpolitikája nem az ígért felemelkedést és a jólétet hozta.

A kormánynak végre a szegénység és a munkanélküliség felszámolásával kell törődnie, nem a "gazdasági szabadságharccal".

az MSZP  Munkástagozata nevében
Szabadkai János, alelnök