Belföld | közlemény munkanélküliség
2013. március 22. 12:22

A Fidesz sem a béreket, sem a munkahelyeket nem képes megtartani

A három éve kétharmaddal kormányzó Fidesz újabb negatív csúcsot döntött: évek óta nem dolgoztak olyan kevesen Magyarországon, mint ma. Közben az átlagbérek idén is tovább csökkennek, már csak az a kérdés, mennyivel.

A kétharmados felhatalmazással kormányzó Fidesz elmúlt három éve az átlagfizetésből élőknek csökkenő béreket, növekvő árakat és folyamatos megszorításokat hozott. A jómódú családok viszont mindent megkaptak, amit a kevesebbet keresőktől elvettek.

A Fidesz már három éve kormányoz kétharmados többséggel, de ahelyett, hogy megoldaná az emberek mindennapi megélhetési gondjait, csak hazudozik, és igazságtalan döntéseivel súlyosbítja a válságot. Hiába a kétharmad, hiába a hazudozás: ha nincs növekedés, nincsenek új munkahelyek sem. A boltok pedig egyre üresebbek, de nem áruból, hanem vásárlóból van egyre kevesebb.

Mára bebizonyosodott, hogy a Fidesz alkalmatlan a válság kezelésére, alkalmatlan a munkanélküliség csökkentésére, és nemhogy egymillió új munkahelyet nem tud teremteni, még a megmaradt munkahelyek és bérek
megtartására sem képes. Az MSZP a demokratikus ellenzék legerősebb pártjaként legfontosabb feladatának és felelősségének a növekedés és a munkaerőpiac beindítását, a mindennapok biztonságának újrateremtését
tekinti.

Gúr Nándor,