2012. február 14. 11:53

A Fidesz szélsőséges feledékenysége

A Fidesz szélsőséges feledékenysége kétséget sem hagy a felől, hogy Orbán Viktor továbbra is keményen dolgozik a szélsőjobboldalról érkező szavazatok begyűjtéséért.

Nyilván merő méltányosságból Kövér László anno „elfelejtette” megróni a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda mellényében feszítő Vona Gábort, tegnap ugyanakkor nem felejtette el megjegyezni, hogy az egy hetes menetelés után a Parlamentbe érő Nyakó István borostásan merészelte interpellálni Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkárt.

Az országnak két hét alatt rendet, a szélsőjobboldalnak két pofont ígért Orbán Viktor azt ugyanakkor elfelejtette hozzátenni, hogy ígérete a holokauszttagadó jobbikos képviselőkre, a gyűlölet- és félelemkeltő megmozdulásaik miatt törvénytelenül működő paramilitáris szervezetekre, a Budai várban vagy épp a Normafánál masírozó náci hordákra nem vonatkozik.

Sem a kormánynak, sem a Fidesz-KDNP-frakciószövetségnek nem jutott eszébe, hogy felköszöntse a harmadik köztársaság első elnökét, a 90. születésnapját ünneplő elnök Göncz Árpádot, ugyanakkor nem felejtett el megemlékezni a MIÉP-vezér Csurka István haláláról.

Merő méltányosságból, nyilván.