mszp.hu | Belföld | népességi adatok KSH
2015. március 24. 13:39

A Fidesz társadalmi katasztrófa felé kormányozza az országot - reagálás a népességi adatokra

A KSH friss népességi statisztikája szerint januárban is tovább fogyott a magyar, mivel az év első hónapjában 13%-kal többen haltak meg, mint egy évvel korábban és csupán 5%-kal emelkedett a születések száma.

Nem lehet csodálkozni azon, hogy vészesen öregszik a társadalom, amikor több százezer magyar fiatal már nem itthon keresi a boldogulását. Mindaddig, amíg London a második legnagyobb magyar város és 20 érettségizőből 19 azt tervezi, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgozni, a magyarok jövőjét elszívó Fidesz társadalmi katasztrófa felé kormányozza Magyarországot.

Ha a szülőkorú nők többsége Londonban, Berlinben vagy Bécsben vállal gyermeket, 20 év múlva ki fogja fizetni az itthoni nyugdíjakat vagy az idősödő társadalom növekvő egészségügyi és szociális kiadásait?

A katasztrófa elkerülésének egyetlen útja a közel 500 ezer kivándorolt fiatal hazatérését eredményező jövőorientált oktatás és társadalompolitika lenne, erre azonban a netadóban és közmunka-alapú társadalomban gondolkodó Fidesz-kormány láthatóan képtelen.

Bangóné Borbély Ildikó,
a Népjóléti bizottság tagja